fredag 8 juli 2011

Bard skräller i nästa riksdagsval

Liberaldemokraterna och Alexander Bard kommer att bli den stora händelsen i nästa riksdagsval. En av vårt lands mest begåvade och briljanta personer har satsat från grunden, med ett gäng välskrivande, taktiskt skickliga och politiskt kunniga personer. 


Idag, i Expressens tält, utfrågades Alexander Bard av Lotta Gröning och Marie Söderqvist och lyckades charma båda två. Han svarade galant på svåra frågor om sex och droger, fick många skratt och även spontana applåder. 

För alla som följt och verkligen känner Alexander är det uppenbart att han är smartare och bättre, såväl retoriskt som ideologiskt-politiskt och mediastregiskt, än någon av riksdagens ledamöter. Och bättre än var och en av partiledarna för den delen. När nu dessutom folkpartiet retar gallfeber på och lyckas få alla landets intellektuella liberaler emot sig, för sin frihetsfientliga skolpolitik och sitt grumliga röstfiske i främlingsfientliga vatten, är det öppet mål. Detta särskilt som opinionen och samhällsklimatet aldrig varit liberalare än idag.

Sverige behöver minst ett, gärna flera, liberala partier i riksdagen. Folkpartiet är inte längre en kandidat. Däremot Centern. Och Moderaterna har en ytterligt stark intern liberal tradition, särskilt som det nu är min generation av nyliberalt övertygade (eller i vart fall starkt påverkade) personer som tagit över.

Fredrik Reinfeldt må ha den statsbärande praktiskt politiska inriktningen som sin främsta ideologi, men som liberal är han, särskilt i par med Anders Borg, pålitlig i det mesta. Men! Så privat konservativ och präktig Reinfeldt är, skulle en sant livstilsliberal internationalist och kulturikon som Alexander Bard både liva upp och tillföra nya viktiga dimensioner till svensk politik.
.

Den som vill följa Liberaldemokraterna kan göra det på Facebook: http://www.facebook.com/groups/liberaldemokraterna?ap=1

Och för den som vill veta mer finns redan idag mycket materal på deras hemsida: http://www.liberaldemokraterna.com/

9 kommentarer:

Torbjörn S. Peterson sa...

Hej! Jag är också liberal bloggare medlem i liberaldemokraterna. Torbjörn S. Peterson heter jag. Min blogg: www.farbrorbla.bloggplatsen.se

Michael Gajditza sa...

Jag håller med om det mesta du skriver Christian men moderaternas svek vad gäller den personliga integriteten är närmast monumentalt. Inför valet 2006 gick bl.a Henrik von Sydow ut och avkrävde V och Mp besked om de stod bakom marschen in i Bodströmsamhället. Efterr maktskiftet 2006 har alliansen inte avskaffat eller liberaliserat en enda av de lagar som tillkom under Bodströms tid.

Tvärtom så har t.ex FRA-lagen klubbats, Ipred, datalagringsdirektivet kommer, polismetodutredningens olika förslag genomförs ett efter ett, urinprover på barn, ACTA-avtalet,sexköpslagen etc. etc.

Liberalismen är på detta område är stendöd hos allianspartierna och för min del så framstår det parti som under en lång tid hade "Framtid i frihet" som sin devis, alltså moderaterna, som de i särklass största svikarna på området.

Micke sa...

Liberalismen är på detta område är stendöd hos allianspartierna
------------------------
Och den klommer att dö hos er i exakt samma ögonblick som ni tar emot pengar från Svenskt näringsliv vilket ni kommer att göra om ni inte redan gjort det.

Hela scenariot från valrörelsen då Person fick gå kommer att upprepas och Svenskt näringsliv kommer liksom då att tillsammans med moderaterna att orkestrera den samlade högerns agerande för att hålla sossarna ute ur bilden ocjh ni kommer alla att anse att ni gjort en vinst om ni slipper Juholt och får 4 år till med Reinfeld.

Det är så det funkar.

Christian Gergils sa...

#Michael
Jag håller med dig fullt ut om kritiken mot FRA-lagen. Det är moderaternas och den här regeringens verkliga tanke- och prestigekollaps. Förstår inte över huvud taget hur det kom sig att man hamnade i det där gubbtjuriga försvaret för en så uppenbart sjuk sak.

#Torbjörn
Tack för tipset.

Christian Gergils sa...

#Micke
Liberalismen är inte stendöd i något avseende, om man ser till de borgerliga partierna som helhet. Vad som också är intressant är utvecklingen i Miljöpartiet.
Nu är jag inte vi med Liberaldemokraterna eller något annat parti utan har bara ett starkt idémässigt band till de rörelser som på olika sätt vill öka friheten och respekten för alla människors särart.

Däremot tror jag inte att det spelar någon större roll för svenska väljare hur partierna finansierar sin existens och kommunikation. Jag tror i och för sig inte heller att Svenskt Näringsliv finansierar partier, men skulle de vilja bidra till Liberaldemokraternas arbete så är väl det lika bra som om LO eller SAC bidrar till att vi får ett mer uttalat både livsstilsliberalt och ekonomiskt liberalt parti i Sverige riksdag.

Lars H sa...

Christian, vi skulle verkligen behöva dig i Liberaldemokraterna. Dina gamla "kompisar" i Frihetsfronten har alla sålt sig till pajasarna och datanördarna i Piratpartiet. För dem handlar det bara om att få snylta på andras skapande och de förstår inte att konstnärer och musikskapare måste kunna leva på det de skapar. Det tror istället att om alla använde Linux skulle allt vara bra. Jag har följt dig länge och jag uppskattar verksligen att du tog avstånd från libertarianismen (eller vad dessa halvfascistiska snyltare nu kallar sig) Vi behöver mer kärlek och pragmatism i svensk politik och lösningar som alla kan ställa upp på. Är du med oss? Jag tror du och Bard är ett vinnande team.

Christian Gergils sa...

# Lars H

Tack för dina ord. Jag gillar Alexander skarpt och jag tror att Liberaldemokraterna kan göra skillnad. Själv är jag fristående och har valt att inte engagera mig för något parti, utan för liberalismen generellt.

När det gäller just upphovsrätten är jag dessutom av den uppfattningen att det inte så enkelt som du beskriver det. Detta är ett av de områden där jag och Alexander inte varit överens tidigare.

Jag tror att informationsfriheten är större än rätten att tjäna pengar på skapande genom statsunderstödda monopol och jag anser att Liberaldemokraterna skulle vinna mycket på att förlika sig med den rörelse som förordar informationsfrihet framför rätten att hindra digital kopiering.

/Christian

Lars H sa...

Christian: Vi trodde du var en av oss - och hade till och med låtit dig vara med på listan över Liberaldemokratiska bloggare - men ack så fall man kunde ha. Tillhör du också gänget som tycker det ok att snylta på andras arbete och skapande? I så fall är du inte liberal alls utan socialist.

Christian Gergils sa...

#Lars H

Hej igen, Lars. Jag tror att du gör ett tankemässigt misstag. Men det är OK. Jag är gärna socialist i din ordbok.

Det viktiga för mig är att jag slåss för allas lika rättigheter och friheter. Rättigheter som jag vill skall tillkomma var och en. Den innefattar, som jag tror, inte att vi kan straffa personer som kopierat serier av ettor och nollor som legat ute, tillgängligt för kopiering, i cyberrymden.

Annars noterar jag med glädje att min blogg länkas till på Liberaldemokraternas hemsida. Så din stränga hållning har tydligen inte funnit redaktionens gillande.

Må gott ändå!

Jag håller på att skriva och förklara lite mer ingående om min syn på liberalismen och upphovsrätten. Men det är svårt och omfattande och blir inte klart över en kafferast.

/Christian